Kockázati életbiztosítás: Fontosabb, mint hinné

Jelenleg számos konkrét pénzügyi ajánlattal bombáznak bennünket havonta, sőt akár napi szinten. Ami a közös bennük, hogy szinte mindig valamilyen kiváló befektetési lehetőségről, vagy megtakarításról esik ilyenkor szó. Nem elvéve ezen szerződéseknek a fontosságát, mi úgy látjuk, hogy méltatlanul kevés szó esik a kockázati életbiztosításokról. Pedig igazság szerint ennek kell lennie minden cégvezető, és család(fő) egyik első szerződésének. Mutatjuk, hogy miért!

Az életbiztosítás lényege

A kockázati életbiztosítás alap esetben arra szolgál, hogyha elhalálozunk, akkor a családunk ne adósságot és teljesítendő kifizetéseket örököljenek, hanem pénzt.

Egy jó megfogalmazás szerint, ha már bekövetkezett a tragédia, akkor legalább anyagi jellegű problémák ne kövessék. Nos, jelenleg számos család van, ahol 2 havi keresetnek megfelelő féltre tett tartalékot sem tudnak felmutatni. Náluk egy esetleges tragédia akár beláthatatlan következményekkel is járhat. Száz szónak is egy a vége, a kockázati életbiztosításra minden felelősen gondolkozó felnőttnek szüksége van. Nézzük meg, hogyan tudjuk kiszámolni a nagyságát.

Ekkora életbiztosításra van szüksége

Van egyfajta varázsképlet, amely segít meghatározni, hogy hány millió forintra érdemes megkötnünk a saját életbiztosításunkat. Egyelőre maradjunk a magánembereknél (cégvezetőkről is írunk mindjárt)! Szóval a képlet:

ÉB ÖSSZEG = Összes tartozásunk (személyes, lakás, hitelkártya, stb.) + 1-2 millió forint (kegyeleti szolgáltatás) + 2-3 éves keresetünk

És akkor a magyarázat: Biztos hallott Ön is olyan családról, hogy egy haláleset után a család megörökölte a házat. Ez egy normális esemény. Viszont az ingatlanon hitel volt. És mivel egy kieső jövedelemmel kellett számolni, ezért nem tudták a hitelt tovább fizetni. Így nem csak egy családtagot veszítettek el, hanem az otthonukat is. AZ Ön családja nem kerülhet ilyen helyzetbe!

Az 1-2 millió forint kegyeleti szolgáltatás. Az gondoljuk ez teljesen egyértelmű. Sajnos hallani olyan lehetőségekről, hogy az özvegynek személyi kölcsönt kell felvennie, hogy legalább a hamvasztást el tudja intézni. És akkor még az örök nyugvóhelyről még nem is esett szó. Sokkal egyszerűbb megoldás, hogyha az életbiztosításunkban ezzel is tervezünk.

A 2-3 éves keresetre sokan nem szoktak gondolni. Pedig legalább olyan fontos, mint a másik két tételre. Amikor egy jövedelem kiesik a háztartásból, akkor az általában jelentős likviditási gondokat szokott okozni. Át kell állni egy alacsonyabb költségvetésű életszínvonalra. Ebben óriási segítségre lehet ez a 2-3 éves kereset, hiszen ez ad egyfajta védelmet és biztonságot. Emellett pedig van idő kényelmesen és nem drasztikusan alkalmazkodni az új pénzügyi helyzethez. Kemény téma ez, de muszáj tényszerűen beszélni róla.

Nézzük a cégvezetőket!

Amikor van egy cégtársunk még speciálisabb a helyzet. Sok olyan vállalkozásról hallottunk, amely valamilyen szinten remekelt, és egy váratlan haláleset keresztbehúzta a vállalkozás jövőjét. Ilyenkor gyakran az elhunyt családtagjai nem alkalmasak olyan szinten a cég vezetésére. Ilyenkor csak problémákról és esetleges kivásárlásról szoktak szólni a hírek.

Ennél sokkal jobb megoldás, hogyha a cégvezetők együtt kötnek keresztbe egy kockázati életbiztosítást. Ilyenkor a cég értékének a feléért szokták a tulajdonosok egymást biztosítani. Ha történik egy esetleges tragédia, akkor a másik tulajdonos megkapja a biztosítási összeget. Ebből pedig ki tudja vásárolni az elhunyt családját. És ezzel mindenki a legjobban jár.

Száz szónak is egy a vége. A kockázati életbiztosítás egy olyan szerződés, amellyel biztonságot adunk a családunknak. Ahhoz azonban, hogy az ár-érték arányban a legjobb szerződést tudja elindítani, keressen fel minket! Munkatársaink átvizsgálják a lehetőségeket, hogy Önnek csak az 1-2 legjobb megoldás közül kell választania.