Gépjármű biztosítások

Általában az egyik első jelentős értéktárgy az életünkben amit megszerzünk az egy autó. Így már egészen fiatalon is tisztában vagyunk, hogy az autó után biztosítást kell fizetni. A kötelező biztosítás mellett a CASCO az, amelyről szintén érdemes pár szót ejteni, hogyha az “autónk védelméről” esik szó.

Kötelező biztosítás

Már az elején érdemes tisztázni, hogy a kötelező biztosítás minket véd, de egy harmadik fél számára fog adott esetben kártérítést fizetni. Balesetek adódnak sajnos, és az is előfordul, hogy hibázunk. Ha nem lenne kötelező biztosítás, akkor “zsebből” kellenea másiknak okozott kárt kifizetni, amely nem lenne kellemes senki számára. Az ilyen váratlan kiadásokra senkinek nincsen szüksége.

Amennyiben folyamatosan balesetmentesen vezetünk, akkor a Bonus-Malus besorolásunk alapján folyamatosan csökken a biztosításunk díja, vagy kisebb mértékben növekszik csak.

Ez a gépjármű biztosítás egy évre szól, így ha a szerződés lejárta előtt 30 nappal felmondjuk a szerződést, akkor lehetőségünk van akár kedvezőbb szerződésre váltani. 

CASCO 

A CASCO-t az autók életbiztosításának is szokták nevezni. Nem véletlen ez a párhuzam, hiszen többféle káresemény esetén is térít a tulajdonos számára, íme:

  • Elemi kár 

  • Törés kár

  • Lopás kár

  • Üvegtörés

Míg a kötelező biztosítás feladata, hogy az általunk egy harmadik félnek okozott kárt megtérítse, addig a CASCO már a saját káraink megtérítésére fog szolgáltatni. Ez a jelentős különbség a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és a CASCO között.

Biztosítási kalkulátorok segítségével évről-évre tudunk új, akár kedvezőbb ajánlatokat találni, és ezt a lehetőséget nem érdemes elszalasztani. Az életben az előrelépés egyik záloga, hogy folyamatosan megvédjük, avagy biztosítjuk a meglévő javainkat. A gépjármű biztosítás pontosan erről szól.